Pigment behandelingen

Hoe ontstaat pigment?

Hyperpigmentatie is een vaak voorkomend probleem en heeft verschillende oorzaken. Enkele

oorzaken zijn huidveroudering, zwangerschap, pilgebruik, menopauze en zonnebaden zonder een zonbescherming (SPF) te gebruiken.

De melanocyten in uw huid produceren melanine.

De keratinocyten om de melanocyten heen nemen het pigment op en brengen dat omhoog in de huid. Bij een Melasma zit het probleem dus in de melanocyt en deze moet dus ook aangepakt worden.

Cosmelan behandeling

Deze behandeling zorgt ervoor dat het proces van de melanocyt die teveel melanine aanmaakt wordt teruggekeerd, maar maakt de cel niet kapot.
Het is een langdurige behandeling, waarbij  wij in de salon het cosmelanmasker bij u aanbrengen, dat afhankelijk van uw huidtype 10-12 uur op uw gezicht blijft zitten. U haalt het er thuis af. COSMELAN is een effectieve behandeling om pigmentvlekken te verminderen.

De behandeling geeft snel resultaat. In 1 maand tijd zullen melasma, pigmentvlekken en beschadigingen door de zon aanzienlijk verminderen.

Hieronder ziet u de resultaten na de cosmelan behandeling
pigmentbehandeling
De pigmentvlekken zijn aanzienlijk minder geworden na 4 weken of zelfs verdwenen. De huid doet zijn verjongende werk en herstelt de zachtheid en glans.

Een week nadat u met de behandeling bent begonnen, begint de huid al te verbeteren. Bij

donkere huidtypen zullen de vlekken na 10 tot 14 dagen langzaam aan verdwijnen. Bij een lichtere huid duurt dit meestal 10 tot 21 dagen.

Bij het merendeel is een verbetering te zien van 90%. Hoewel de vlekken praktisch

verdwijnen, kan het soms zijn dat de plaats van de vlek nog te zien is of dat er een lichte schaduw achterblijft.
Naast de salonbehandeling is de thuisbehandeling erg belangrijk. U zult thuis minimaal 8 maanden de producten moeten gebruiken om het resultaat van de behandeling vast te houden en te bevorderen.  Gedurende die 8 maanden blijft u onder controle in de salon.
Deze behandeling is zeer geschikt voor mensen die veel pigmentvlekken hebben, aangezien we het hele gezicht met het masker behandelen.

Heeft u een aantal pigmentvlekken, maar wilt u geen cosmelan behandeling, dan zou u voor een Image Peel kunnen kiezen.

Pigment Peelings

De peelings exfoliëren de huid om donker pigment aan de oppervlakte weg te krijgen. Het gaat de pigmentproductie tegen, stimuleert celvernieuwing en zorgt voor een bescherming van de melanocyt.

Oppervlakkige pigmentatie, zonne/donkere vlekken of een ongelijke huidteint kunnen wij prima met een peeling behandelen.
De peelings een mooie mix van werkstoffen die de huid verstevigen en oplichten. Deze formule geeft een 15% blekende werking om de melanineblokkade in de diepergelegen lagen van de huid aan te pakken.

Voor matige tot ernstige pigmentstoornissen kunnen we de Lightening Lift level 2 gebruiken.
Heeft u een enkele pigmentvlek, dan is kunnen wij deze voor u met IPL behandelen.

IPL behandeling

Het pigment wat dieper in de huid ligt wordt met ipl omhoog gebracht in de huid. Pigment kan hierdoor eerst wat donkerder worden. Per behandeling trekt het pigment in de huid steeds verder weg.  We adviseren per 3 weken een ipl behandeling, gemiddeld zijn er 8-10 behandelingen nodig.

Na behandeling pigment voorkomen

Wij kunnen pigment behandelen, echter is het bepalend wat u zelf na de behandeling doet, voor hoe lang het effect van de behandeling zal zijn. U bent immers gevoelig voor pigmentvlekken en u zult zich dan ook dagelijks goed moeten beschermen tegen de zon.

Wanneer u dit niet doet, zal het pigment weer terugkomen.