Microdermabrasie (Kristalpeel)

De Kristal-straal methode voor een mooie en jonge huid

Algemeen

Voelt uw huid zacht en fris aan zoals u dat wenst? Of bent u niet tevreden omdat uw huid bedekt is met bruine vlekken, acnélittekens, rokershuid en/ of rimpels en plooien.
Met onze Microdermabrasie (kristal-peel) behandeling wordt in korte tijd de huidconditie en daarmee uw uiterlijke verschijning aanzienlijk verbeterd. Met deze pijnloze behandeling van de opperhuid worden dode huidcellen die bij het ouder worden minder snel op natuurlijke wijze verdwijnen  losgemaakt en afgezogen. Bovendien wordt hierdoor de opbouw van nieuwe huidcellen en de doorbloeding van de huid gestimuleerd.
Het is aangetoond dat na een Microdermabrasie behandeling de aanmaak van o.a. collageen sterk toeneemt, waardoor verjonging van de huid plaatsvindt.

Wat is Microdermabrasie (kristal-peel)?

De Microdermabrasie behandeling bestaat uit een mechanische peeling van de huid met zuivere micro quartz kristallen. Deze worden onder vacuümdruk tegen de huid geblazen en afgezogen, zodat dode huidcellen worden afgevoerd. De microkristallen zijn chemisch niet actief waardoor geen neveneffecten kunnen ontstaan. De behandeling is geschikt voor alle huidkleuren en huidtypen. Door het effect van de vacuümmethode (verbetering van de doorbloeding) wordt het helingsproces bespoedigd.
Na de behandeling wordt een speciale crème aangebracht om herstel van de huid te ondersteunen en tegen zonlicht te beschermen. Thuis dienen deze crèmes ook te worden aangebracht.
Microdermabrasie is -een niet operatieve- methode om huideigenschappen/-conditie onafhankelijk van kleur en type te verbeteren. Voor een optimaal resultaat dienen periodiek meerdere behandelingen plaats te vinden. Microdermabrasie is pijnloos en betaalbaar.

Hoelang en hoe vaak Microdermabrasie?

De Microdermabrasie- behandeling duurt vanaf 20 minuten. De behandeling van rimpels en zwangerschapsplooien (striae) kan langer duren. Afhankelijk van de huidsituatie zijn om een goed resultaat te krijgen 5 behandelingen met interval 1-2 weken noodzakelijk. Om een goede huidconditie te behouden wordt aanbevolen om de drie tot zes maanden een nabehandeling te laten doen. Na de eerste behandeling voelt de huid aan alsof u bij harde wind een strandwandeling heeft gemaakt. Bovendien kan de huid licht rood kleuren. Deze situatie duurt 1-2 dagen. Na meerdere behandelingen zal de huid sneller herstellen.
Zodra de huid geregenereerd is kan de behandeling herhaald worden.
Na de behandeling gedurende drie dagen een sunblock gebruiken en veel water drinken.

Wat kunt u van de Microdermabrasie verwachten?

De huid verjongend/verbeterend
Rimpels en (acne) littekens vervagen
De huid wordt diep gereinigd
Vlekjes en verkleuringen verdwijnen

Aan het eind van de behandelsessie zult u en uw omgeveing verbetering en verjonging van de huid waarnemen. Rimpels en plooien vervagen,vochtrimpels verdwijnen.