Pigment behandelingen

Hoe ontstaat pigment?

Hyperpigmentatie is een vaak voorkomend probleem en heeft verschillende oorzaken. Enkele

oorzaken zijn huidveroudering, zwangerschap, pilgebruik, menopauze en zonnebaden zonder een zonbescherming (SPF) te gebruiken.

De melanocyten in uw huid produceren melanine.

De keratinocyten om de melanocyten heen nemen het pigment op en brengen dat omhoog in de huid. Bij een Melasma zit het probleem dus in de melanocyt en deze moet dus ook aangepakt worden.

Dermapenbehandeling

Door middel van de dermapen worden met microscopisch kleine naaldjes kanaaltjes in de huid gemaakt waardoor er een aanmaak van groeifactoren ontstaat en de pigmentcel gestimuleerd wordt om haar normale functie te hervatten. Ook worden de daarvoor benodigde werkstoffen dieper de huid in gewerkt.
Deze behandeling zorgt ervoor dat het proces van de melanocyt die teveel melanine aanmaakt wordt teruggekeerd, maar maakt de cel niet kapot. Maar ook een cel die weinig of geen melanine produceert kan haar normale functie weer hervatten.
De cel wordt als het ware genormaliseerd
Deze behandeling is ook uitermate geschikt voor alle huidtypes ook de donkere huid.

Heeft u een aantal pigmentvlekken, maar wilt u geen dermapen behandeling, dan zou u voor een Image Peel kunnen kiezen.

Pigment Peelings

De peelings exfoliëren de huid om donker pigment aan de oppervlakte weg te krijgen. Het gaat de pigmentproductie tegen, stimuleert celvernieuwing en zorgt voor een bescherming van de melanocyt.

Oppervlakkige pigmentatie, zonne/donkere vlekken of een ongelijke huidteint kunnen wij prima met een peeling behandelen.
De peelings een mooie mix van werkstoffen die de huid verstevigen en oplichten. Deze formule geeft een 15% blekende werking om de melanineblokkade in de diepergelegen lagen van de huid aan te pakken.

Voor matige tot ernstige pigmentstoornissen kunnen we de Mela van PHformula gebruiken.
Heeft u een enkele pigmentvlek, dan is kunnen wij deze voor u met de spotbehandeling van Meline behandelen.

IPL behandeling

Het pigment wat dieper in de huid ligt wordt met ipl omhoog gebracht in de huid. Pigment kan hierdoor eerst wat donkerder worden. Per behandeling trekt het pigment in de huid steeds verder weg.  We adviseren per 8-10 weken een ipl behandeling, gemiddeld zijn er 5-6 behandelingen nodig.

Na behandeling pigment voorkomen

Wij kunnen pigment behandelen, echter is het bepalend wat u zelf na de behandeling doet, voor hoe lang het effect van de behandeling zal zijn. U bent immers gevoelig voor pigmentvlekken en u zult zich dan ook dagelijks goed moeten beschermen tegen de zon.

Wanneer u dit niet doet, zal het pigment weer terugkomen.