Detox

“Wat is detoxen?”
Detox is het Engelse woord voor ontgiften, jezelf ontdoen van opgehoopte gifstoffen in je lichaam!


Detoxen is geen modeverschijnsel, deze methode van ontgiften wordt al eeuwenlang in diverse culturen toegepast. Vroeger, en nu nog steeds, noemden we het een vastenperiode of vasten kuur maar nu spreken we meestal van DETOX. En ja, de reden om te detoxen is ook veranderd in de loop der jaren.

Door te Detoxen maak je je lichaam weer schoon en krijgt je systeem meer ruimte om optimaal te kunnen functioneren. Detoxen leidt tot het verbeteren van je gezondheid, zowel lichamelijk als geestelijk. Doel is tevens het handhaven van je gezondheid of het voorkomen van ziektes die kunnen of zijn ontstaan.

Wist u dat de meeste van onze chronische ziekten een gevolg zijn van de ophoping van afvalstoffen? Maar ook langdurige vermoeidheid, hormonale problemen, depressies, voedselallergieën en problemen met het immuunsysteem zijn vaak het gevolg van het niet goed hebben afvoeren van afvalstoffen.

Bij Detoxen maak je gebruik van het natuurlijke mechanisme van het lichaam om zich te ontdoen van afvalstoffen, toxische stoffen en stressoren. In onze huidige tijd zijn extreem veel toxinen en stressoren aanwezig. Uitlaatgassen, E-nummers in onze voeding, antibiotica enz. In ons vlees, vis en melkproducten. Fruit en groenten met pesticiden, medicijnen, schoonmaakmiddelen, zoetstoffen met stoffen die ons lichaam belasten door o.a. hormoonverstorende stoffen.

Kunt u niet van uw overtollige kilo’s afkomen, dan kan het zeker zinvol zijn om eerst te detoxen waarna het lichaam gemakkelijker zijn vetcellen kan verwijderen.

Kunt u zomaar detoxen? Nee!

Belangrijk is om te kijken naar de persoonlijke situatie.

Een detoxkuur zoals een aantal dagen niet eten maar enkel groente- en fruitsappen of thee en water te drinken is niet geschikt voor iedereen. Het kan het lichaam behoorlijk verzwakken en of de afvalstoffen goed worden afgevoerd is nog maar de vraag.

Wat nodig is voor een goede detox:

  1. De binnenkant van de darmwand los te maken van alle gifstoffen en resten.
  2. De lever ondersteunen die de gifstoffen onschadelijk moet maken en afvoeren.
  3. Met extra vitamines en mineralen je lichaam ondersteunen.adviseren

Op basis van een anamnese kunnen we samen met u, een voor uw lichaam geschikte DETOX adviseren.