Gewichtsbeheersing

Voor gewichtsbeheersing werken wij met voedingsadviezen gebaseerd op het Bodytypesysteem van Dr. Abravanel. Deze methode gaat uit van het in balans brengen van de vier klieren die verantwoordelijk zijn voor een goede stofwisseling, immers als alle vier de klieren net zo hard werken komt er balans in de stofwisseling, komt u vanzelf op het juiste gewicht en krijgt u meer energie. Zie:www.bodytypesysteem.nl
Voor mensen die in een korte tijd snel maar medisch verantwoord willen afslanken werken wij met K-Slim, een medisch verantwoorde methode.

K-slim
De nieuwe kunst van het tafelen

Overgewicht is een steeds groter wordend probleem in de Westerse wereld zo ook in Nederland. De leeftijd waarop overgewicht wordt vastgesteld, daalt dramatisch. Steeds meer jonge kinderen vallen in deze categorie. Overgewicht kan ook leiden tot ondermeer diabetes. De oorzaak ligt in overconsumptie en in de verkeerde voedingsmiddelen. Om de overtollige kilo’s kwijt te raken, worden er allerlei diëten gevolgd. De meeste mensen zien een dieet als tijdelijke vervanging van hun normale, foute eetpatroon. Zodra het streefgewicht is bereikt, of zelfs voor die tijd omdat het dieet niet vol te houden is, vallen mensen weer terug in hun oude voedingsgewoontes, met het gevolg dat de verloren kilo’s er weer snel aankomen.

gewichtsbeheersing-meetlintk-slim

K-slim is géén dieet

K slim is een voeding corrigerend supplement dat uw overgewicht bij de kern aanpakt, namelijk door uw natuurlijke stofwisseling weer te activeren. Die stofwisseling blijft namelijk door al dat diëten, soms wel jarenlang op een laag pitje staan, waardoor uw energie-inname al snel groter is dan uw energieverbruik. En dat werkt overgewicht nog verder in de hand. K-slim is bijzonder en uniek. K-slim begeleidt u naar uw ideale gewicht. Het doorbreekt de cirkel van het jojo-en.
Door K slim wordt uw eigen stofwisseling weer op peil gebracht, waardoor u uw lichaamsgewicht eenvoudig kunt beheersen en zo de cirkel van het jojo-en doorbreekt.
K-slim is verantwoord en 100% gezond
Het bestaat voornamelijk uit vitamines, mineralen en proteïnen (eiwitten). U voelt zich fit en er is ook absoluut geen sprake van een hongergevoel. Omdat u koolhydraten en vetten moet scheiden bij het eten, leert u een nieuwe manier van tafelen aan. Een manier, die u in staat stelt om op uw nieuwe gewicht te blijven. K-slim is dus geen tijdelijke manier, maar een nieuwe, verantwoorde manier van eten. Voldoende eten, geen hongergevoel, veel energie hebben, en ook nog eens snel kilo’s kwijtraken … het lijkt een sprookje, maar dankzij K-slim wordt dat werkelijkheid.

De vierdaagse startkuur

U start met de eerste vier ‘kuurdagen’ volgens onderstaand schema. Deze eiwitrijke startkuur dwingt het lichaam meteen aan zijn vetreserves te beginnen, omdat eiwitten nu eenmaal veel energie vragen om te verbranden. Deze energie wordt voor een groot deel uit uw eigen vetreserves gehaald.

  • ‘s morgens K-SLIM in een glas water, halfvolle melk of magere yoghurt
  • 10.00 uur fruit
  • ’s middags K-SLIM in een glas water, halfvolle melk of magere yoghurt
  • 15.00 uur fruit
  • 16.00 uur K-SLIM in een glas water, halfvolle melk of magere yoghurt
  • ’s avonds salade
  • 19.00 uur K-SLIM in een glas water, halfvolle melk of magere yoghurt

In een pot K-SLIM zit een maatschep. Per maaltijd K-SLIM gebruikt u twee afgestreken maatschepjes. Tijdens de vier kuurdagen is het belangrijk dat u voldoende water drinkt, minimaal 2 liter per dag. Er komen namelijk afvalstoffen in uw lichaam vrij en als u niet voldoende drinkt dan kan dat hoofdpijnklachten en obstipatie veroorzaken.

Leer de kunst van het nieuwe tafelen met K-slim.

De kuur vanaf dag vijf
Vanaf dag vijf gaat u verder zoals de onderstaande tabel aangeeft. U neemt elke ochtend als ontbijt twee afgestreken maatschepjes K-SLIM in magere yoghurt.

k-slim

Geen koolhydraten met vetten combineren.
’s Middags en ’s avonds mag u ‘normaal’ eten, mits u de juiste combinatie maakt. Dit houdt in dat u koolhydraten en vetten niet samen in één maaltijd gebruikt. Het is ofwel: koolhydraten met vezels, ofwel: vetten met vezels. Als u voor het eerst start met K-SLIM lijkt dit ingewikkeld, maar het is eenvoudig.

Voorbeeld: boterhammen.
De meeste mensen zijn gewend om boterhammen te beleggen met kaas of vleeswaren. Dit is volgens de K-SLIM methode een foute combinatie. Boterhammen zijn koolhydraten en kaas of vleeswaren zijn vetten. Zowel koolhydraten als vetten zijn leveranciers van brandstoffen voor het lichaam. In één maaltijd levert de combinatie van beide een teveel aan energie op. Teveel aan energie in het lichaam dat niet direct verbrandt, word omgezet in vet. Het is daarom van groot belang de koolhydraten en vetten strikt gescheiden te houden in één maaltijd om zo het teveel aan energie, dat vetopslag veroorzaakt, te voorkomen. U eet dus koolhydraten in één maaltijd of vetten in één maaltijd, maar niet tegelijk. Boterhammen worden dan niet meer belegd met boter, kaas en vleeswaren maar met voedingswaren die bestaan uit koolhydraten of vezels zoals jam, appelstroop, rauwkost, aardbeien, tomaten etc.

Aardappelen, vlees en groente samen in één maaltijd is een foute combinatie. Aardappelen zijn koolhydraten en vlees zijn vetten. De juiste combinatie in één maaltijd is aardappelen met groente óf vlees met groente.

Tussen de maaltijden door mag u fruit of een volkoren cracker met bijvoorbeeld jam erop eten. Wanneer u trek of honger heeft rond de klok van 15.00 of 16.00 uur neemt u K-SLIM met magere yoghurt of halfvolle melk.

Gedurende de eerste weken van uw lijnperiode is het aan te raden om naast uw ontbijt met K-SLIM nog een extra K-SLIM-portie tussendoor te nemen. Let wel: vervang K-SLIM voor het ontbijt, maar niet voor een andere maaltijd zoals de lunch, anders bent u maaltijdvervangend bezig en dat is juist niet de bedoeling.

Bovenstaand programma volgt u gedurende een bepaalde periode totdat u uw streefgewicht heeft bereikt.

Hoe verder na het behalen van uw streefgewicht?
Zodra u uw doel heeft bereikt is het van groot belang om het gescheiden eten van koolhydraten en vetten in de grote lijn voort te zetten. Dit is uw nieuwe eetgewoonte, de nieuwe manier van tafelen. Dat betekent overigens niet dat u bijvoorbeeld nooit meer een broodje kaas mag eten. Dat mag wel, maar niet elke dag.

Het advies is dat u zich doordeweeks aan de richtlijnen houdt van uw ‘nieuwe’ eetgewoonte en dat u in het weekend daarvan een beetje mag afwijken. Vanaf maandag tot en met vrijdag hanteert u het nieuwe tafelen (weer) waardoor u in balans blijft.